Més barons del PSOE contra Pedro Sánchez. L'exvicepresident del govern espanyol i líder socialista Alfonso Guerra ha carregat durament contra l'Executiu de Sánchez per la reforma del delicte de sedició. En una entrevista per a Onda Cero, Guerra creu que aquesta reforma del Codi Penal deixa "desprotegida la democràcia espanyola" i aplana el camí als independentistes perquè tornin a convocar un referèndum d'autodeterminació, què és el que tem l'exlíder socialista i creu que acabarà passant. A banda de les crítiques per la sedició i la malversació, Guerra ha aprofitat per minimitzar les accions de Sánchez com a president i qüestionar el seu llegat: "Diu que [passarà a la història] per haver exhumat un cadàver, doncs quina glòria", ha ironitzat, i ha etzibat que tal com està la política espanyola, "d'aquí a poc no el recordarà ningú".

Guerra compara el govern espanyol amb l'Alemanya nazi

En l'entrevista, Alfonso Guerra expressa decepció per com Pedro Sánchez està dirigint Espanya. Entre altres coses, ha retret el pacte amb Podemos, amb Bildu i els indults als presos polítics independentistes, i ha acusat el president de manca de coherència entre les seves promeses i les accions que acaba duent a terme. Preguntat si creu que l'actual govern està tenint una deriva autoritària, l'exvicepresident l'ha equiparat amb "l'estil de legislació de Carl Schmitt (un dirigent nazi) en l'Alemanya dels anys 30", tot i que ha matisat això és el que està passant arreu d'Europa. Guerra ha anat encara més enllà i ha titllat la reforma dels delictes com "una forma de corrupció, perquè no es pot legislar per a una persona".

"Ho tornaran a fer"

Guerra s'ha mostrat molt preocupat perquè els independentistes que van participar en el referèndum de l'1 d'Octubre no siguin perseguits per la justícia, i per això ha qualificat d'"error manifest" les reformes legislatives. El que més sembla incomodar-lo és la possibilitat que es torni a celebrar un referèndum, perquè assegura que "els independentistes són insaciables". Augura que amb la reforma del Codi Penal "puguin repetir el que van fer en 2017 sense que hi hagi desordres públics i que no se'ls pugui acusar de res". De fet, ha dit estar convençut que passarà, "perquè ells mateixos ho diuen, 'ho tornarem a fer'", ha exclamat.