Just el dia que se celebra l'aniversari de l'1-O, l'exvicepresident del govern espanyol  i exvicesecretari general del PSOE, Alfonso Guerra, ha assegurat que el conflicte català "hauria d'acabar" perquè "Espanya és molt forta" i, tot i que hi hagi un "grup que vol violentar la convivència" a Catalunya no ho aconseguiran".

Guerra ha recalcat que l'estratègia que va portar a aquesta consulta va ser "un fracàs" i ha mostrat la seva preocupació per l'aparició d'episodis violents als carrers de Catalunya.

"La violència crec que li preocuparà a tothom", ha dit el veterà socialista, tot i que s'ha mostrat convençut que els independentistes que la practiquen no aconseguiran el seu objectiu. "Això hauria d'acabar bé. Espanya és molt forta, i sap el que és la convivència", ha afirmat.

Guerra ha rebutjat opinar sobre com està gestionant el conflicte amb Catalunya el govern de Pedro Sánchez: "És molt complicat, em demana massa", ha respost, afegint que per contestar aquesta pregunta seria necessària "una conferència".