L'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra ha manifestat avui que en cas que el president, Carles Puigdemont, convoqui eleccions no seria suficient per aturar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè "són dues coses separades".

A preguntes dels mitjans abans de pronunciar una conferència a la seu d'UGT a València, Guerra ha dit que si el president deroga les lleis del referèndum i la llei de transitorietat jurídica "no hi haurà problemes i no crec que es justifiqui aplicar el 155" i que si no les deroga "no tindrà res a veure amb les eleccions" perquè l'article "no s'aplica perquè convoqui a unes eleccions sinó perquè han aprovat unes lleis contràries a la Constitució i l'Estatut".

Preguntat sobre si l'aplicació del 155 arriba tard, l'exdirigent socialista ha manifestat que "com a mínim s'hauria d'haver aplicat el 6 de setembre", amb l'aprovació de la Llei del Referèndum.

Sobre una declaració d'independència, Guerra ha afegit que la mateixa Llei del Referèndum especifica que si el resultat és favorable, la independència es proclama i "no que cal que ningú pugi a un púlpit per dir que està proclamada, perquè ja ho han fet. No entenc la discussió política sense el punt de vista jurídic".