L'exprimer ministre d'Escòcia, Alex Salmond, ha fet una crida aquest dijous a no quedar-se callat davant la repressió de l'Estat espanyol contra el procés independentista. Així ho ha expressat en un vídeo emès pel diari escocès The National

En el vídeo, Salmond acusa la UE de mantenir un "silenci culpable" en relació a la violència policial de l'1 d'octubre i creu que tant el parlament escocès com els escocesos en si mateixos haurien de denunciar la situació a Catalunya. 

L'exprimer ministre ha fet aquest vídeo en un moment en què l'opinió pública escocesa està pendent de Catalunya, després de l'arribada de l'exconsellera Clara Ponsatí al seu país i de l'inici de la tramitació de l'euroordre dictada pel jutge Pablo Llarena.

En aquest sentit, Salmond també ha explicat que va conèixer Ponsatí en una visita que va fer a Brussel·les el passat mes de novembre, on va entrevistar al president Carles Puigdemont. 

Sobre les euroordresSalmond les considera una manera de "fer callar els oponents polítics" i ha volgut fer una defensa a la "llibertat de pensament" de Ponsatí, tot i recordar que la política no pot intervenir en el procés judicial.