L'ex-ministre principal escocès Alex Salmond intervindrà en la clausura de l'assemblea nacional del PDeCAT que tindrà lloc aquest diumenge, després d'un cap de setmana d'intenses negociacions i debats. Ho ha anunciat la coordinadora nacional del PDeCAT, Marta Pascal, en declaracions a la premsa durant la mateixa assemblea. 

Salmond, que en diverses ocasions ha donat suport al moviment independentista, participarà al conclave de la formació sobiranista després d'acceptar la invitació de la direcció. L'ex-ministre principal escocès va ser qui va negociar amb David Cameron, aleshores primer ministre del Regne Unit, el referèndum sobre la independència d'Escòcia l'any 2014. 

Per aquest motiu, Pascal ha explicat que s'hanconvidat Salmond, que té "una mirada de com l'independentisme ha d'aconseguir l'estat propi molt interessant i rellevant". Pascal considera que "des del punt de vista polític pot aportar moltíssim" i ha dit que Salmond estava interessat a assistir-hi.

L'assemblea nacional del PDeCAT, que té lloc entre divendres i diumenge, està marcada per la pugna entre la coordinadora, Marta Pascal, i els crítics per aconseguir la direcció del partit, així com pel debat sobre la integració al moviment impulsat pel president Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República.