Alerta Solidària, l'esquerra independentista, denuncia que els Mossos d'Esquadra estan perpetrant "identificacions preventives" dels manifestants que acudeixen a la celebració de la Diada que, asseguren, són "il·legals". En un comunicat pujat en el seu compte de Twitter, han destacat que han rebut "avisos dels manifestants que estan sent identificats" per agents d'aquest cos policial. 

"En algunes ocasions se'ls informa que es procedirà així amb tota la gent que s'atansi a les convocatòries de l'esquerra independentista", es destaca en el comunicat. En concret, l'esquerra independentista ha convocat una manifestació avui a les 19.00 hores davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el passeig de Lluís Companys.

Atemptat contra els drets humans

A més, Alerta Solidària recorda que aquestes identificacions "són il·legals i poden ser constitutives de delictes de prevaricació, discriminació, contra l'exercici de drets humans, amb les conseqüents penes per a aquells funcionaris que ho realitzin".

En un dels comptes de Twitter on s'han denunciat aquestes identificacions il·legals és a Bombers per la República.

En aquest mateix compte es dirigeixen al nou conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a qui li pregunten si vol "fer bo" Miquel Buch, el seu antecessor en el càrrec. "Quines són les raons per identificar manifestants independentistes?", demana Bombers per la República. 

Davant aquestes detencions preventives, Alerta Solidària dona consells als manifestants, com ara que no portin res a sobre que els pugui comprometre o que encriptin i bloquegin el mòbil.

També recomana els manifestants que siguin conscients dels seus drets. "Que no guanyin: cap cessió, cap por, sempre endavant!", destaca Alerta Solidària en el seu Twitter.