L’advocat Gonzalo Boye s'ha mostrat confiat que Carles Puigdemont i Toni Comín podran ser diputats al Parlament Europeu; el lletrat ha assegurat al No ho sé de RAC1 que la immunitat que tenen els permetrà exercir el càrrec.

Boye ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat indicant que, si el cas arriba als tribunals, la justícia europea els donarà la raó.

Segons la Junta Electoral Central i els serveis jurídics de l’Eurocambra, apunta RAC1, Puigdemont i Comín han d’anar a Madrid a acatar la Constitució i, per tant, podrien ser detinguts, perquè la seva immunitat no començaria fins el 2 de juliol a les 10 del matí, quan es constitueix el Parlament Europeu. És el que apuntava, de fet, un informe dels serveis jurídics de la Cambra europea.

Ara bé, Gonzalo Boye ha subratllat que aquest informe no l'ha fet la Cambra europea i que l'ha escrit algú altre, de qui ha preferit no fer-ne públic el nom per no donar pistes de la seva estratègia.

"Ja sabem qui signa l’informe del Parlament Europeu, i no són els serveis jurídics. La gent se sorprendrà quan se sàpiga la identitat de l’autor, tot plegat és bastant fosc", ha dit Boye en l'entrevista.

En la mateixa línia ha afegit que en els propers dies se sabrà qui ha firmat aquest informe: "És un escàndol de proporcions importants. Allà hi ha tota una cadena de complicitats molt delicades".

Boye ha acabat reafirmant que el Suprem aixecarà l’ordre de detenció contra Puigdemont i Comín.