El govern alemany ha assegurat avui que no té cap coneixement que el CNI espiés el president Carles Puigdemont en el seu trajecte amb cotxe quan la Policia alemanya el va detenir al Nord del país. El secretari d'Estat portaveu del ministeri de l'Interior, Marco Wanderwitz, ha respost en aquest sentit a una pregunta del diputat de Die Linke Andrei Hunko.

"Pel que fa a la seva pregunta sobre un possible espionatge al senyor Puigdemont el dia de la seva detenció per part de funcionaris dels serveis d'intel·ligència espanyols a Alemanya, el Govern alemany segueix sense disposar d'informació corresponent al respecte", ha assenyalat. 

L'executiu de Berlín no afirma que el president català no fos espiat, sinó que no en té coneixement. Els serveis jurídics del Bundestag van indicar la setmana passada que l'espionatge polític en territori alemany està prohibit, també si l'objectiu del seguiment és un estranger.

Quan es va produir la detenció de Puigdemont al Nord d'Alemanya, quan acabava de creuar la frontera de Dinamarca, mitjans de comunicació de Madrid van assegurar que s'havia efectuat amb la col·laboració del CNI, i que aquest servei secret havia seguit el vehicle fins que va entrar a Alemanya, on el govern espanyol calculava que la Justícia seria més favorable a una extradició.

D'altra banda, el govern alemany també ha indicat que "no té cap informació" en el sentit que el CNI estigui espiant el president Puigdemont a Berlín, des que la Justícia alemanya va decretar la seva posta en llibertat a la presó de Neumünster el 6 d'abril.