El ministre d'Afers Exteriors alemany, Sigmar Gabriel, ha defensat aquest dilluns que "hi ha marge de maniobra" per tractar de resoldre la crisi a Catalunya i rebaixar les tensions. "Donem suport a tothom que vulgui venir a la taula de negociació per resoldre aquestes qüestions i arribar a una situació estable a Catalunya, així com a Espanya", ha assegurat el cap de la diplomàcia alemanya en declaracions a la premsa a la seva arribada a la reunió amb els seus homòlegs de la UE a Luxemburg. 

Així s'ha expressat el ministre alemany en ser preguntat si està preocupat per la situació a Catalunya i si la discutiran en la seva reunió els caps de la diplomàcia europea. "Estem molt contents que ara hi ha marge de maniobra perquè tothom pot i espero que tingui voluntat de negociació, reduir tensions i utilitzar el temps i l'espai a Catalunya i a Espanya", ha afegit el ministre alemany.

Gabriel ja va avisar el passat 11 d'octubre que una declaració d'independència unilateral per part del Govern seria "irresponsable" i va avisar que només hi ha una solució possible a la crisi catalana "mitjançant converses basades en l'Estat de Dret i en el marc de la Constitució espanyola".