El Govern alemany ha dit avui que segueix amb atenció l'"agudització" de la situació a Catalunya, però ha reiterat el seu "gran interès que es mantingui" l'estabilitat a Espanya, cosa que exigeix "que tot el que allà passi respecti l'Estat de dret, és a dir, la Constitució".

En la tradicional roda de premsa després del Consell de Ministres dels dimecres, el portaveu de la Cancelleria, Steffen Seibert, ha estat preguntat per les últimes mesures adoptades pel Govern espanyol davant la decisió de les autoritats catalanes de celebrar aquest diumenge un referèndum sobre la independència que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional.

Per Alemanya, ha indicat el portaveu, Espanya és un dels seus més estrets aliats, un país "amic i soci", per la qual cosa el Govern alemany observa "amb atenció" l'evolució de la situació a Catalunya.

L'Executiu alemany, com ja va manifestar en el passat públicament la cancellera, Angela Merkel, ha recordat Seibert, té "gran interès que es mantingui l'estabilitat a Espanya, i per això és important que tot el que allà passi respecti l'estat de dret, és a dir, la Constitució".

El portaveu ha destacat, d'altra banda, que es tracta d'una "qüestió interna" espanyola i no ha volgut comentar les mesures concretes que estan prenent les autoritats espanyoles, en ser preguntat directament per l'enviament de forces de seguretat addicionals a Catalunya o pel tancament de pàgines web.

"Tot el que passi ha de ser en el marc de l'Estat de dret i en el marc de la Constitució i més enllà no vull comentar mesures concretes", ha conclòs.