Nou possible revés a la justícia espanyola. Ja ho va admetre el president espanyol, Mariano Rajoy, el 7 de febrer i ara la justícia alemanya ho posa en dubte. El tribunal de Schleswig-Holstein ja va denegar la setmana passada que el president Carles Puigdemont hagués comés un delicte de rebel·lió i ara posa en dubte que també n'hagi comés un de malversació de fons públics.

Rajoy va reconèixer al Congrés que "no es va dedicar ni un sol euro del FLA al referèndum il·legal que suposadament s'havia de celebrar a Catalunya" i la resolució ratifica el que ja va avançar la revista Der Spiegel, que Alemanya no té clar que es pugui imputar Puigdemont per un delicte de malversació, motiu pel qual han demanat al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que els enviï més informació per poder prendre una decisió amb tots els arguments en mà.

Així ho posa de manifest el contingut de la resolució del tribunal alemany, que sosté que el que s'exposa en relació a aquest delicte "no satisfà —almenys de moment— les exigències de l'article 86 de la llei de cooperació internacional en qüestions penals, ni tan sols amb el suport complementari del jutge instructor del 21 de març del 2018".

La resolució íntegra és la següent:

 

La revista conclou que o bé Llarena presenta aclariments, o no hi haurà cap extradició de Puigdemont. 

"En allò referit a la imputació de malversació de cabals públics, l'exposat en l'ordre de detenció europea emesa pel Tribunal Suprem el 23 de març de 2018 no satisfà —almenys per ara— les exigències (...) de la LRG [llei sobre cooperació internacional en afers penals], ni tan sols amb el suport de l'informe complementari del jutge instructor".

A més, també destaca que "no existeixen, doncs, indicis que, entre els actes delictius que les autoritats espanyoles imputen a l'acusat, n'hi hagi alguns injustament atribuïts a ell amb la intenció de capturar-lo per motius polítics i, per tant, es desestimen les al·legacions de la defensa de l'acusat en aquest sentit".

Segons Spiegel, hi ha un segon problema afegit, i és que a finals del mes de febrer la Guàrdia Civil no va acusar Puigdemont sinó el conseller de la Presidència, Jordi Turull, d'haver malversat 1,4 milions en el referèndum, d'un total d'1,6 milions. "En el pitjor dels casos, la malversació de Puigdemont estaria per sota dels 250.000 euros", segons la revista.