El portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, ha presentat aquest dimarts 1.740 avals per formalitzar la seva candidatura a la presidència del partit, molt per sobre dels 90 requerits. D'aquesta manera es converteix en l'únic aspirant a liderar la formació, després que l'exregidor Iván García s'hagi retirat del procés denunciant falta de "neutralitat i garanties".

Segons han avançat Efe fonts del PPC, una vegada conclòs a les 14.00 hores el termini per presentar precandidatures i els avals necessaris, només Fernández ha formalitzat la seva intenció d'optar a la presidència del PP Català i rellevar Xavier García Albiol al capdavant del partit.

Encara que, segons el reglament del congrés, es requerien 90 avals, el portaveu parlamentari popular ha presentat 1.740, tota una demostració de força i suport intern amb vista al procés que culminarà el proper 10 de novembre en un congrés a Barcelona. El Comitè Organitzador del Congrés (COC) del PPC tindrà ara fins dijous per validar els avals de Fernández.

Fernández ha estat finalment l'únic aspirant en presentar els avals, ja que l'exregidor de Vallirana (Barcelona) Iván García, qui va avançar també l'11 d'octubre la seva intenció de postular-se, ha anunciat en un comunicat que retira la seva precandidatura per la falta de "neutralitat", "transparència" i "garanties", i ha demanat de posposar el congrés fins que es resolgui una impugnació.

García ha dit que es veu "en l'obligació de retirar" la seva precandidatura a petició d'"afiliats" que "denuncien la falta de garanties" en el XV Congrés del PPC, i també "no tenir garantida la igualtat de drets en el procés, com tampoc la transparència ni la neutralitat del partit".

L'exregidor ha explicat que ha pres aquesta decisió davant d'una impugnació que ha estat presentada per un afiliat davant del Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular; tanmateix, fonts del partit consultades per Efe veuen "poc recorregut" a l'esmentada impugnació, ja que defensen que s'ha seguit "escrupolosament" el mateix calendari, terminis i reglaments del congrés nacional en el qual va sortir escollit Pablo Casado com a president del PP.

En tot cas, malgrat que Iván García ha anunciat que retira la seva precandidatura, ha suggerit que contempla la possibilitat de presentar davant de notari els avals que havia recollit, en espera que l'òrgan responsable del partit resolgui l'esmentada impugnació.

García ha emplaçat Alejandro Fernández a "fer el mateix" que ell i "instar que es posposi el procés del congrés fins que la impugnació sigui resolta, perquè pugui desenvolupar-se un congrés amb la màxima democràcia i transparència possible, alhora que amb el màxim respecte i garanties als afiliats".