A Alejandro Fernández, líder del PP a Catalunya, li "reconforta" veure "la divisió en una guerra fratricida del separatisme". En una entrevista a TV3, el popular ha acusat els socis de govern, JxCat i ERC, d'utilitzar la mesa de govern amb l'Estat com a eina per a competir entre ells. "Si fos independentista estaria molt empipat amb la composició de la taula de diàleg, semba un instrument per a la guerra preelectoral entre ERC i JxCat", ha dit. 

Sobre la coalició amb Ciutadans per als propers comicis al Parlament, Ferández ha assegurat que per ara les negociacions estan aturades però no s'ha descartat com a candidat. "No és tant el projecte de Cs, sinó el projecte de centredreta al conjunt d'Espanya", ha precisat. En aquest sentit, ha apuntat que s'ha iniciat un procés de reagrupació de la centredreta i "al PP hi ha gent més moderada i més de dretes". Fernández ha dit que la seva relació amb Pablo Casado és molt més bona que la que tenia Alfonso Alonso, que "era l'excepció que confirma la regla", i que treballarà de forma conjunta en les negociacions per Catalunya Suma (PP+Cs) amb la direcció central.

Sobre el candidat del PP i Ciutadans a les eleccions basques, Carlos Iturgaiz, Fernández l'ha definit com un referent per "a la lluita per la llibertat al País Basc". Segons el popular, té una trajectòria que l'avala.