El president del PP català, Alejandro Fernández, ha insinuat que és lector dels llibres del president a l'exili, Carles Puigdemont, arran de la polèmica per la carta del líder d'ERC, Oriol Junqueras, on renunciava a la via unilateral.

"El valor que té la paraula de Junqueras el sap molt bé Puigdemont...", ha indicat Fernández donant a entendre que el president coneix bé la situació.

Alejandro Fernández

En el llibre de Puigdemont M'explico, escrit pel periodista Xevi Xirgo, el president explica que un any abans del referèndum de l'1-O, estava a punt de llançar la tovallola per les "deslleialtats" que veia en Junqueras. "No vull anar amb un vicepresident deslleial a una etapa tan dura com la que vindrà", confessava en el llibre, que detalla les vivències dia a dia.

Puigdemont narra en el llibre una situació de forta tensió després de la declaració d'independència al Parlament. El president va convocar el Govern i tot l'estat major: "A les sis de la tarda a Palau", va dir en persona o a través d'un missatge al mòbil a tots els convocats.

Arribada l'hora, Puigdemont detalla que va començar la seva intervenció i es va adonar que no hi eren ni Marta Rovira ni Oriol Junqueras. "Els heu vist?", va preguntar. Just en aquest moment va entrar per la porta la secretària general d'ERC. "I el vicepresident?", va preguntar Puigdemont. "El vicepresident no vindrà. No es trobava gaire bé", va respondre Rovira. "No es trobava bé? Caram. Si fa poca estona érem al Parlament i no ha dit res. La reunió més important que hem de tenir, la primera reunió de la República que demanaven tota l'estona, i el vicepresident no hi ve? I ni tan sols m'ho diu? Ha marxat sense dir-me res", va pensar. "Aquest s'ha espantat", explica que li va dir Jordi Turull a cau d'orella.