El PPC fa una crida a ocupar els espais de la cultura catalana. El líder dels populars a Catalunya, Alejandro Fernàndez, s'ha declarat fanàtic incondicional dels castellers de Tarragona, una tradició de la qual assegura que l'independentisme s'ha "apropiat", i per això ha animat el seu electorat i càrrecs municipals, o almenys la part que com ell hi solia anar, a "tornar-hi" malgrat que els hi resulti "incòmode". Així ho ha manifestat en la clausura de l'Escola d'Estiu del PPC a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), on ha relatat la seva pròpia experiència com a aficionat als castellers a la seva ciutat natal, i que els seguia fins que en "els últims anys" li va començar a resultar "molt incòmode" anar a les diades: "La cosa es va posar tan lletja que acabava sent una experiència desagradable", ha assegurat. En aquest sentit, ha opinat que "segur que va passar el mateix" amb activitats a les quals els militants i dirigents del PP acudien i que després van deixar d'assistir "per alguna raó política".

Fernàndez demana "penetrar l'ànima" catalana

Alejandro Fernández ha fet una crida als dirigents, càrrecs municipals i militants del partit a "recuperar" la seva presència en tradicions catalanes i activitats locals, després d'"anys d'apropiació" per part de l'independentisme amb "desvergonyiment" i l'objectiu d'"estigmatitzar" l'unionisme. És per això que ha demanat als seus candidats i dirigents locals que "penetrin en l'ànima" de les seves ciutats i pobles, després d'anys d'"apropiació per part del separatisme de les tradicions, costums i activitats col·lectives que donen sentit" a cada localitat. Fernández ha criticat que l'independentisme s'hagi "apropiat" d'aquestes tradicions locals "amb desvergonyiment i enorme crueltat, buscant l'aïllament social i estigmatització de més de la meitat de veïns, intentant que se sentin aliens al que fa uns anys se'ns permetia participar a tots".

Les tradicions "no són d'ells"

"Us animo a tornar-hi. A recuperar-les, perquè no són d'ells. Aquestes tradicions no són d'ells, sinó de tots. Hem de fer un esforç per recuperar tot això, perquè aquí hi haurà part substancial per recuperar-nos com a projecte polític", ha asseverat. Respecte a les municipals, Fernández ha convidat els candidats i equips locals a elaborar el seu "propi programa electoral", adaptant-los a cada municipi, però també basats en els "principis i valors" del PP. Uns eixos que ha resumit en els impostos moderats com a "sant i senya"; la "tolerància zero" davant l'incivisme i l'ocupació "il·legal"; la llibertat educativa dels pares per triar el model d'ensenyament per als seus fills; o la lluita contra la delinqüència, que ha atribuït també a polítiques que aposten per "mobiliari urbà tronat i poca il·luminació" de les ciutats. I també la crítica al procés independentista, que ha estat "vampiritzador d'il·lusions col·lectives a Catalunya", fins a tal punt que "s'estan matant entre els seus impulsors" i ha estat "la cosa més destructiva per a una societat". "Però detecto la il·lusió renovada en el nostre partit", ha augurat.