Pablo Casado, líder del partit Popular (PP), no deixa de rebre crítiques dels membres del seu partit. Aquesta vegada més que un atac Casado afronta una advertència d'un històric dirigent del PPC, Manolo Milián Mestre, qui ha escrit una carta al president del seu partit on mostra la seva preocupació per la situació que viu el PP de Catalunya, el qual considera que està en perill de desaparèixer. "Observo que es va a les palpentes", ha lamentat en el seu escrit i ha advertit que podria ser "el punt final" per al partit. 

En la seva missiva, Milián Mestre ha repassat els diversos aspectes que posen en perill la supervivència del partit, des del seu punt de vista. Alguns ja els havia assenyalat amb anterioritat, com per exemple l'elecció de Cayetana Àlvarez de Toledo com a cap de la llista del PP a Catalunya. "Et vaig avidar de l'error que suposava destituir-la com a portaveu del Grup Popular al Congrés d'aquella manera tan escassament diplomàtica. Errors que estan avui acreditats al seu llibre de recent publicació", li ha recriminat a Casado l'exdirigent popular. 

No és l'únic error en les llistes del partit que destaca. Milián Mestre ha assegurat que li va semblar un error "situar a la llista el Parlament de Catalunya certes persones d'un valor discutible, i d'un reconegut oportunisme". Aquestes persones no són figueres que l'exdirigent del PP deixi en l'anonimat, sinó que les assenyala amb noms i cognoms: "Em refereixo a Eva Parera, i a l'empresari i regidor Josep Bou, les aventures del qual em semblen un despropòsit i la rendibilitat política del qual el Partit em sembla negativa".

Milián Mestre ha assenyalat més errors que considera que apropen el partit a l'extinció. "Després de Fraga, tots els presidents nacionals del Partit han multiplicat els seus errors pel que fa a Catalunya. Van mostrar una notable incapacitat i insensibilitat per conèixer i tractar el caràcter peculiar d'aquesta comunitat", ha lamentat.  Aquests errors dels successors de Casado considera que s'estan repetint. L'exdirigent considera que les actuacions de la formació sota el comandament de Pablo Casado mostren "un clar desconcert i una evident falta de perspectiva en la qüestió catalana i en la ubicació real del PP".

Donant la mà

Milán Mestre és dur en la seva crítica, però no tanca la porta a ajudar al partit que fa temps va dirigir. La raó d'allargar la mà tot i les dures crítiques? "No m'agradaria veure morir allò que es va emportar més de deu anys de la meva vida a crear-ho".

El popular també menciona a l'actual líder del PPC, Alejandro Fernàndez, de qui demana a Casado que no el converteixi en el responsable únic dels problemes, i que torneu la mirada a les persones que van donar llum i presència social a aquesta organització a Catalunya.

 

Imatge principal: Manolo Milian Mestres, exdirigent del Partit Popular,