El Partit Popular Català ja té el primer candidat per succeir Xavier Garcia Albiol. És el diputat per Tarragona, Alejandro Fernández, que aquest dilluns a la tarda ha anunciat la seva candidatura a presidir el partit. Ha estat després que, en la reunió de la junta directiva catalana, s’hagi acordat el 10 de novembre per a celebrar el congrés extraordinari.

Fernández, que des de fa temps sona com el principal nom per rellevar Albiol, ha anunciat la seva candidatura a través del seu compte de Twitter. “Sé que la presidència del PPC no és el lloc més plàcid del món, però crec en el meu partit i sobretot en els seus militants, gent extraordinària”, ha assegurat. I ha afegit: “Tenim un projecte per a Catalunya i per això us anuncio que presento la meva candidatura a presidir el PPC”.

El relleu precipitat al capdavant dels populars catalans es produeix després que la setmana passada Xavier Garcia Albiol anunciés la renúncia al seu escó i a la presidència del PPC per a centrar-se en les eleccions municipals de Badalona.

Juntament amb l’exministra Dolors Montserrat, el diputat al Parlament és un dels homes de màxima confiança de Pablo Casado a Catalunya. Va ser des del primer moment un dels principals suports de la seva candidatura durant el procés congressual obert després de la renúncia de Mariano Rajoy a la presidència del partit.

El nou líder del PPC serà escollit el pròxim 10 de novembre en un congrés format per 750 compromissaris. El termini per a la presentació de candidatures acaba el 24 d’octubre a les sis de la tarda. La campanya electoral interna serà del 19 al 29 d’octubre.