El líder del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha centrat la seva intervenció en el ple d'investidura de Pere Aragonès a assenyalar les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Segons Fernández, Pere Aragonès surt perdent amb l'acord de Govern i ha assegurat: "li han aixecat la camisa". El diputat ha considerat l'acord "un disbarat".

Un Govern "teledirigit des de Waterloo", així ha definit el futur executiu català. Fernández ha confrontat a Aragonès, li ha retret el mal tracte que ha fet amb Junts. El dirigent popular considera que Aragonès serà un president de fireta a l'ombra de la voluntat de Puigdemont.  

Pel líder dels populars, l'acord entre Junts i ERC és, però ha reconegut amb sorna que és "la perfecta metàfora de la situació a la qual han conduït Catalunya després de nou anys de procés separatista". Fernández ha reclamat a Aragonès que si realment vol seguir l'exemple escossés, cal que respecti la llei.  "Si volen ser com els escocesos vagin al Congrés i acceptin el que allà es voti", ha sentenciat. 

El 'mem' de les jornades de convivència

El discurs de Fernández ha estat plagat de comentaris sarcàstics i tons d'humor que ha  arribat al seu màxim quan ha tret el tema de les jornades de convivència que els dirigents de Junts i d'ERC s'han compromès a fer per mantenir les bones relacions. "Quan vaig llegir que farien les jornades de convivència no m'ho podia creure", ha exclamat el dirigent popular i ha afegit: "El futur Govern de Catalunya es va convertir en carn de mem amb potes!".

Fernández ha considerat que darrere del fet anecdòtic de les convivències entre les dues formacions s'amaga un problema profund. "Com governaran un conjunt de persones que no se suporten?", ha preguntat el popular. "Va anunciar ahir una nova Generalitat republicana. Jo he de fer que rebaixi el to i dir-li que el que va introduir ahir va ser la vella Generalitat de sempre en forma de sainet", s'ha referit el portaveu del Grup Mixt en referència a la nova formació de Govern. 

Alejandro Fernández ha ressaltat el seu rebuig a l'acord entre Junts i ERC, el qual ha qualificat de "somnífer imbatible" i que "combina de forma delirant la retòrica inflamada del nacionalisme, la terminologia neomarxista cupaire i tones de ximpleries impossibles de trobar en cap altre document públic de cap de les democràcies europees".

La resposta: el diàleg

En el seu torn de rèplica, Pere Aragonès, candidat a la presidència de la Generalitat, ha optat per no caure en les provocacions sobre les males relacions amb els seus socis de govern i ha remarcat la necessitat de mantenir un diàleg democràtic. Aragonès ha entomat l'exemple d'Escòcia que li ha llençat Fernández per exemplificar l'èxit de la via del diàleg. El candidat a la presidència ha aprofitat el seu torn per retreure al Partit Popular la seva manca de voluntat per una entesa