El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha defensat la plantada al Rei al Mobile World Congress 2018 perquè és una "persona non grata". En una intervenció a l'Assemblea General Ordinària de l'entitat, Alcoberro ha assenyalat que plantar el Monarca està justificat perquè no es tracta d'una visita en el marc del diàleg o la negociació sinó en el marc de la "suspensió de l'autogovern" i l'empresonament i exili de líders polítics.

Alcoberro ha insistit que cal un govern que recuperi la legitimitat de les institucions catalanes, ara intervingudes, i també ha reclamat, en el marc de les negociacions de les forces independentistes, que es configuri un Govern que serveixi de llegat del referèndum.

Canvis a l'ANC

Alcoberro ha destacat l'excepcionalitat de l'assemblea d'enguany, en què s'ha de definir el full de ruta i s'obre el camí per a canviar la cúpula de l'entitat després de la renúncia de Jordi Sànchez. Des d'aquesta perspectiva, ha assegurat que el full de ruta no és fàcil d'establir si hi ha polítics a la presó, a l'exili o bé amb causes judicials obertes. Per tot plegat ha assenyalat que també l'acord de govern es fa complex.