L'Ajuntament d'Alcanar ha reclamat al govern espanyol "la màxima transparència" i una "investigació en profunditat" sobre els atemptats del passat 17-A i l'explosió prèvia d'un xalet a Alcanar-Platja.

L'alcalde canareu, Joan Roig, ha qualificat d'"escàndol" les revelacions periodístiques del diari digital Público, segons les quals el CNI havia fet un seguiment i escoltava les converses dels terroristes fins a cinc dies abans de l'atac o que el cervell de la trama, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, era confident dels serveis secrets espanyols.

"Reclamem al govern de l'Estat que faciliti la informació sobre aquests atemptats i que aclareixi si és que feia un seguiment dels terroristes que preparaven l'atemptat en un xalet d'Alcanar-Platja. L'Ajuntament d'Alcanar i la Policia Local no en sabíem absolutament res", ha assegurat en un comunicat.

Considera el batlle que el silenci per part del govern espanyol és una falta de respecte a la ciutadania i reclama la creació d'una comissió d'investigació. A la indignació generada per les notícies sobre les relacions de l'espionatge espanyol i els terroristes se suma ara, també, la revelació que la fiscalia no reconegui les explosions d'Alcanar-Platja com un atemptat terrorista, segons ha publicat Diari de Tarragona aquest dimecres. "És una decisió errònia que deixa els veïns i les veïnes desprotegits a l'hora de rebre indemnitzacions", ha assegurat Roig.