Mentre Badalona es prepara per la nit de Sant Anastasi amb la tradicional cremada del dimoni, PP, PSC i Cs han començat la ronda de contactes per presentar una moció de censura a l'actual equip de govern municipal liderat per Dolors Sabater.

Aquest dijous els tres partits han fet una primera reunió -per separat- per explorar les possibilitats de formar un govern alternatiu al de Guanyem Badalona en comú, però la trobada ha acabat sense acord ja que socialistes i populars no estan d'acord sobre qui hauria de ser l'alcalde: Xavier Garcia Albiol (PP) o Àlex Pastor (PSC).

Divendres passat, Sabater va perdre la qüestió de confiança vinculada al projecte de pressupostos, i ara l'oposició té un mes per presentar un candidat alternatiu. PP, PSC i Cs tenen majoria suficient per formar govern, tot i que de moment no es posen d'acord amb qui l'ha de liderar. De no arribar a un acord, els comptes de Sabater quedaran aprovats. 

Aquest dijous tant PP com PSC s'ha reunit amb l'únic regidor de la ciutat de Cs, Juan Miguel López, per presentar-li els seus projectes de ciutat. Els diferents representants municipals han coincidit a ressaltar que la reunió ha estat "productiva" i "constructiva" tot i les diferències entre populars i socialistes. 

"El moment d'Albiol ja ha passat"

Després dels primers contactes, el regidor del PSC de Badalona, Àlex Pastor, ha assegurat que es reuniran pròximament amb el PP, ja que "es tracta d'una qüestió de ciutat i ha de comptar amb la confiança de tots", però ha assenyalat que han de ser els socialistes els que "liderin" el govern de transició, perquè "el moment d'Albiol ja ha passat".

D'altra banda, Xavier García Albiol, no obstant això, ha deixat clar que "el que és natural i normal és que al capdavant de l'alcaldia hi sigui aquell partit que ha guanyat les eleccions i que a més triplica el nombre de regidors del PSC". Segons la seva opinió, els socialistes s'equivoquen, ja que "en aquests moments l'important no és la cadira, sinó l'acord".

Finalment, el regidor de Cs, Juan Miguel López, ha afirmat que no els preocupa qui estarà al govern, "ni si l'alcalde serà del PP o del PSC", i ha destacat que ells han ofert el seu suport tant a socialistes com a populars i que ara "l'únic que fa falta és que es posin d'acord".

"Si l'inici de la negociació és qui ocupa l'alcaldia no hi haurà entesa. Però si sobre la taula cadascú posa allò que creu més important i definim aquests punts importants, al final serà més fàcil l'acord", ha afirmat López.

Els partits de l'oposició disposen d'un mes per arribar a un acord i aconseguir els 14 vots necessaris per portar cap endavant la moció de censura i proposar un govern alternatiu a Badalona, que, com han assenyalat tant el PP, el PSC i Cs, hauria de ser un govern de transició fins a les eleccions municipals del 2019