L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), no pensa presentar-se a la citació d’avui a les 11h per comparèixer al Jutjat d’Instrucció número 1 de la ciutat per l’exhibició d’una estelada al balcó de l’Ajuntament. Tal com ha informat el partit a través d’un comunicat, es tracta de la segona vegada que l’alcaldessa està citada i, com en la primera ocasió, “desobeirà i no s'hi presentarà”.

La citació és en qualitat d’investigada per delicte electoral per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga en les passades eleccions al Parlament del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre del 2015.

La citació arriba després que el passat 5 d’abril Venturós encapçalés un acte de desobediència i no acudís a declarar tal com havia estat requerida, una acció que té previst repetir avui.

Apel·lant un cop més la desobediència, l’alcaldessa de Berga ha explicat que aquest dilluns tornarà a “desobeir”, amb la intenció de “declarar davant del poble, que és a qui em dec”. “Com a representant de l’equip de govern de la CUP de Berga, reitero la meva voluntat de no esquivar el desafiament de l’Estat”, ha afegit.

Des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular, ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre del 2012.

Concretament en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en què el consistori berguedà s’adheria a la campanya "Penja-la i no la despengis fins a la independència", consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.