Com l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la de Badalona, Dolors Sabater, també serà a Colòmbia aquest 12 d'octubre en una trobada de líders regionals. "Demà treballaré", ha assegurat Sabater a RAC1 després de les diferents crítiques que han anat sortint des que ahir va anunciar que el dia de la Hispanitat serà laborable a la seva ciutat.

Sabater, que s'ha lamentat que "hi ha molts ajuntaments que treballen el 12 d'octubre i mai hi ha hagut una reacció histèrica de la caverna mediàtica com ara", ha posat en relleu que "no calia muntar aquest sidral perquè no l'hem muntat nosaltres" i ha volgut deixar clar que "si mirem els treballadors que hauran escollit treballar demà, n'hi haurà que ho faran per convicció i altres que no".

Negant haver rebut –de moment– cap ordre del jutge, i posant en relleu que creu que "potser no la rebem", l'alcaldessa de Badalona ha carregat contra la "proactivitat" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, perquè "sembla que judicialitzar sigui l'única manera de tractar els temes" i ha explicat que "la manera com tenim de fer política serà capaç de superar aquests focs d'encenalls mediàtics que ens organitza l'oposició".

També ha aprofitat per carregar contra el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, pels tuits que va fer i s'ha lamentat que "és un polític que a falta d'arguments, es dedica a fer extravagàncies, a insultar i a menysprear".

Laborable a l'Ajuntament

El dia de la Hispanitat no serà festiu a Badalona. Si més no, pel que fa als serveis de l'Ajuntament. Si l'any passat el consistori governat per Guanyem Badalona, ICV-EUiA i ERC ja van fer un pas en aquest sentit i els regidors van anar a treballar com un dia normal, enguany també ho faran els treballadors que ho vulguin, fet que permetrà obrir les oficines d'atenció al ciutadà. 

Els treballadors municipals que decideixin no obeir aquesta festivitat espanyola, podran compensar el dia festiu el 9 de desembre, fet que els permetrà fer el pont de la Immaculada sense gastar un dia de les seves vacances. Segons ha assegurat el consistori, a hores d'ara ja poden garantir uns serveis mínims del 50%. Tot i això, en ser festiu a l'Estat, els ciutadans només podran demanar informació o cita prèvia i no es podrà fer cap tràmit legal, com ara empadronar-se o tramitar una llicència urbanística.