El ple de l'Ajuntament de Badalona no ha aprovat aquest dilluns la qüestió de confiança a què s'ha sotmès l'alcaldessa, Dolors Sabater (Badalona en Comú), que ha obtingut 14 vots en contra i 11 a favor, ha informat el consistori. Aquesta qüestió de confiança estava vinculada a l'aprovació de la proposta del pressupost general de l'Ajuntament de Badalona i dels seus organismes autònoms i societats municipals per aquest 2018, així com la plantilla de personal.

Així, a partir d'ara s'obre un termini d'un mes perquè es pugui presentar, convocar, debatre i votar una moció de censura. Si no es presenta una moció de censura, o es presenta però no reuneix els requisits o no prospera la votació en el termini d'un mes, s'entén atorgada per silenci la confiança i el pressupost quedaria aprovat.

El PSC de Badalona ja s'ha ofert per liderar la ciutat amb un govern alternatiu encapçalat pel regidor Álex Pastor, després que fossin precisament els vots dels socialistes els que van servir per fer alcaldessa Sabater després de les municipals del 2015.