L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha decidit plantar el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en un acte com a mostra de protesta per la repressió policial de l'1-O, els presos polítics i l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així li ho ha comunicat per carta, on ha rebutjat la invitació de la delegació a participar en un acte a la Casa de l'Heura, després de les obres de rehabilitació. 

"Ateses les actuacions dutes a terme pel govern que vostè representa en relació a les càrregues indiscriminades de l'1 d'octubre, l'aplicació de l'article 155 al govern legítim de Catalunya i l'empresonament injustificat del vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, i els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, no participaré en l'acte que se m'ha convidat", reivindica l'alcaldessa. 

La Casa de l'Heura és una casa senyorial de l'època de Baetulo on es produïa vi. Ara, un cop rehabilitada amb una ajuda del Ministeri de Foment, formarà part del Museu de Badalona, juntament amb la ja restaurada Casa dels Dofins. L'acte de lliurament de les obres està previst per aquest divendres a les 6 de la tarda.

Sabater, a més, aprofita la carta per demanar a Millo que desencalli la convocatòria del plenari del Consorci Badalona Sud, que està pendent del permís de l'estat, i que, segons l'alcaldessa, suposa "poder continuar treballant per la ciutadania de Badalona". 

L'exalcalde de Badalona, i president del PP Català, Xavier García Albiol, ha criticat la decisió de Sabater. "Res inesperat d'una radical", ha deixat anar en un missatge a Twitter.