L'alcalde del Verger, Ximo Coll, i l'alcaldessa dels Poblets, Carolina Vives, tots dos del PSPV-PSOE de la comarca alacantina de la Marina Alta i matrimoni, han estat vacunats contra la Covid-19, perquè, segons ha confirmat Coll a Europa Press, van rebre una trucada divendres passat del centre de salut oferint-ho, pel fet que "sobraven 7 dosis". Van preferir vacunar abans que aquestes "es llancessin a les escombraries" per haver perdut la refrigeració.

L'oposició al Verger creu en canvi que hi ha hagut un "abús del càrrec", perquè els dos alcaldes han rebut la vacuna abans que grups de risc. Però des de l'agrupació provincial socialista descarten que hi hagi hagut "mala fe".

L'alcalde del Verger ha assegurat que ell "no havia demanat res" i sosté que vacunar-se va ser la "millor opció" per "no llençar les dosis" de vacuna que li havien dit que sobraven. Coll ha afegit que no se sent un "privilegiat" perquè "hi ha vacuna per a tothom" i ha justificat la decisió de vacunar-se, perquè està al capdavant de diverses regidories, entre elles la de la Gent Gran, cosa que significa que té "contacte directe i diari amb molta gent".

"Em van trucar del consultori i em van explicar que hi havia sanitaris que no volien o no podrien rebre la vacuna, i ens van trucar a nosaltres. I hi vam anar amb la Policia Local i la Guàrdia Civil", ha insistit. Ha explicat que també el cap de la policial local va rebre la vacuna.

Igualment, Coll ha qualificat de "maniobra malèvola" de l'oposició polemitzar amb aquesta situació. El fet ha generat polèmica a les dues localitats adjacents de la Marina Alta.

El portaveu de Compromís al Verger, Basili Salort, ha explicat que van conèixer aquesta vacunació a la junta de portaveus, a través del mateix alcalde, i sosté que hi ha hagut "un abús del càrrec" per part de Ximo Coll i Carolina Vives. "Han passat per sobre dels grups de vacunació establerts, tot per interès propi; els seus arguments no són vàlids i ens sembla un abús del càrrec i estudiem demanar-ne la dimissió", ha declarat.

Per la seva banda, la portaveu del Partit Popular a la mateixa localitat, Adela Moncho, ha reconegut que després que circulés un rumor "molt fort" pel poble, l'alcalde ho va confirmar a la junta de portaveus a preguntes dels populars. "És un escàndol i fastigós quan encara hi ha gent esperant per rebre la vacuna, em sembla que això ja és salvis qui pugui", ha afegit Moncho.