El Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT) ja té els ulls posats en les eleccions municipals de 2023. Per tal d'assegurar que la seva formació té les majors possibilitats possibles, el partit autoritzarà als seus alcaldes a negociar amb altres formacions polítiques per fer les "millors llistes" pels propers comicis. Sense "posar etiquetes ni vetos a ningú", ha especificat el secretari general adjunt del PDeCAT, Marc Solsona. 

D'aquesta manera el partit no es tanca portes i aposta per poder arribar a múltiples aliances. Solsona ha demanat sortir de la "roda" i del món "binari" entre Junts i PDeCAT. El passat mes de setembre va transcendir que els principals alcaldes del PDeCAT van registrar en l'últim any les marques locals de Junts per Catalunya (JxCat) de cara a les eleccions vinents municipals. 

Per la seva banda, JxCat intenta captar el màxim nombre possible d'alcaldes que encara reté el PDeCAT de cara a les eleccions de 2023, si bé en el partit descarten un acord "global" amb el Partit Demòcrata, segons informa Efe.

Temps difícils al PDeCAT

El PDeCAT fa públics els seus plans per a les eleccions del 2023 uns dies després que la seva antiga secretaria general, Àngels Chacón, abandonés l'organització. Va marxar per assumir els comandaments de la nova confluència que formarà amb la Lliga, Lliures i Convergents i que es presentarà el proper 11 de gener. Ella mateixa ho va anunciar el 21 de desembre en una carta enviada a la militància del partit, a qui agraïa el suport que va rebre en el darrer Consell Nacional celebrat a Calella, i afegia que ho fa "per coherència, per implicació i per responsabilitat".

A la missiva, Chacón reitera que "cal una força política clau que capgiri l'actual tendència del Govern del nostre país" i explica que "fa mesos que es treballa per construir un nou espai de centre ampli i integrador a Catalunya que vagi més enllà del nostre partit i ens permeti ser més i ser més forts". Un projecte que en cap cas es redueix a una simple suma de partits i que busca superar personalismes i sigles. Cal una nova eina que esdevingui una força clau a Catalunya, amb noves idees, noves dinàmiques i que plantegi solucions als reptes actuals", reivindica.

Sobre aquest tema, Solsona ha dit: "Si Chacón vol assumir responsabilitats de lideratge en un nou instrument és perquè el background ideològic del PDeCAT hi està representat". Solsona assumirà, com a secretari general adjunt, la direcció del partit al costat de l'executiva una vegada Chacón deixi la secretaria general fins que no es decideixi com es reorganitza la formació

 

Imatge principal: Marc Solsona, secretari general adjunt del PDeCAT / Europa Press