Un centenar d'alcaldes i alts càrrecs de la Catalunya Nord han fet una compareixença conjunta aquest dilluns al matí per manifestar el seu rebuig a la inhabilitació dictada per la Junta Electoral Central del president de la Generalitat, Quim Torra

Els batlles han reclamat una "solució política" i han avisat que la resolució de la JEC "vulnera el dret europeu" i que "altera resultats votats a les urnes". També han considerat que la decisió és inoportuna perquè coincideix amb la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, "moment en què es podria restablir un diàleg".  

Tal com ha expressat l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, els alcaldes s'han mobilitzat arran de la decisió de la JEC d'inhabilitar el president Torra. També han reiterat el seu suport als presos polítics i exiliats catalans.

"Com a demòcrates i europeus no podem entendre que un òrgan administratiu electoral cessi a un president escollit per un poble i un Parlament" ha expressat l'acalde.

El president els ha agraït el gest i ha expressat que la reivindicació per la justícia i la llibertat que comparteixen els "uneix republicanament". Afegeix, també, que no podrà "oblidar mai" la seva "solidaritat i afecte". 

A la reunió hi ha participat, a més de Pujol, el senador nord-català Calvet François; l'alcalde de Prats de Molló, Calude Ferrer, i Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, entre d'altres. Els batlles també han expressat al seu suport a Oriol Junqueras i han celebrat la decisió del Parlament Europeu de reconèixer el líder d'ERC, al president Puigdemont i a Toni Comín com a eurodiputats.