La ràdiotelevisió pública internacional alemanya ha resumit amb la paraula "desafiament" l'actitud dels alcaldes catalans favorables al referèndum. L'actitud del govern espanyol, en canvi, és considerada "amenaça". Deutsche Welle ('Ona Alemanya') ofereix informació en més de 30 idiomes sobre Alemanya i la Unió Europea.

Els alcaldes "van demostrar el seu suport al controvertit referèndum sobre la independència de Catalunya, oposant-se així a les amenaces legals del govern central a Madrid". Explica que han cridat "Votarem!" i "Independència!" en la informació sobre la concentració d'alcaldes proreferèndum d'aquest dissabte a Barcelona, on els ha rebut "el primer ministre català", en referència al president Carles Puigdemont.

DW també recull les paraules d'Ada Colau: "[el govern espanyol] no ens intimida" i "no es tracta només de la independència d'Espanya, sinó especialment dels nostres drets". 

DW publica les declaracions de l'alcalde de la Masó (Alt Camp) a l'agència France Presse: "No som criminals". En el resum que fa de la situació, explica que mentre al Parlament els partidaris de la independència són majoria des del 2015, "moltes ciutats catalanes grans s'oposen a la separació d'Espanya". Afegeix que, "segons les enquestes, la societat catalana està dividida en aquesta qüestió, però la majoria exigeix ​​el dret de proclamar la seva posició en un referèndum".