Els alcaldes del PSC de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i Sant Joan Despí, Antoni Poveda, van visitar dijous a la tarda els presos polítics a Lledoners, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat El Nacional. Els dos alcaldes es van veure amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Quim Forn i Josep Rull.

Durant les converses, que es van produir per separat, els dos alcaldes i els presos es van limitar a parlar de la situació política i a intercanviar les opinions de cadascú, segons han indicat algunes fonts. Balmón és membre de la direcció socialista de Miquel Iceta, mentre que Poveda és el líder de la federació del PSC al Baix Llobregat.

Els dos alcaldes no són els primers dirigents socialistes que visiten els presos. Abans ja hi havien anant el diputat tarragoní al Parlament Carles Castillo i el cap del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que va visitar el conseller i exregidor del consistori Quim Forn.

La notícia arriba un dia després que l'expresident de la Generalitat José Montilla evités aclarir si ha visitat els presos a la presó dient que "no s'ha de fer exhibicionisme de determinades coses" i que no és "rellevant".