El PDeCAT es troba en plena campanya pel  al referèndum, una campanya on volen convèncer totes aquelles persones indecises. Si el passat divendres van presentar la ràdio del , un espai que pretén dotar els catalans de “motius i raons per a un nou Estat”, aquest dissabte ha estat el torn de la banda sonora de la campanya.

Els responsables de la banda sonora són el grup lleidatà Tremendos, un grup de versions que estiu rere estiu recorre diferents indrets de la geografia catalana per fer vibrar els pobles que estan de festa major. Entre els components de la banda destaca la presència de David Masot, el vocalista del grup, que a banda de dedicar-se a la música també és l’alcalde de Maials, un poble de Lleida.

Una doble “vida” que pot sorprendre a més d’un; de fet, costa d’imaginar un altre alcalde com ara l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, pujats dalt d’un escenari interpretant cançons mítiques com ara Salta de Tequila o Mari Carmen de La Pegatina mentre fan saltar tota la plaça d’un poble.

“Per al 95% de la gent de Maials és normal. Si vas allà i demanes per mi no els estranyarà”, ha afirmat Masot en declaracions a El Nacional. Masot fa sis anys que és alcalde de Maials pel PDeCAT, un càrrec que desenvolupa al mateix temps que la seva passió per la música. “Sóc alcalde les 24 hores del dia i la vessant musical amb Tremendos m’ajuda a desconnectar del mal de cap que és la política. És el meu tub d’escapament”, ha reconegut entre riures.

En aquest sentit, Masot ha valorat que sempre “ha compaginat bé” la política i la música, ja que durant l’any poden arribar a fer uns “40-50 concerts” però la gran majoria són durant els mesos d’estiu, període en què l’activitat política baixa el ritme.

Preguntat per la banda sonora de la campanya del del PDeCAT, Masot s'ha mostrat satisfet i ha explicat que “la cançó era un tema que ja tenien esbossat dins del grup” i reconeix que “està fet com una cançó alegre d’estiu”. “És un tema molt alegre, molt senzill, però també treballat que busca la complicitat de la gent”, ha conclòs Masot.

Qui sap, potser haver compost la banda sonora per a la campanya del al referèndum fa que Tremendos siguin més coneguts arreu i que els seus concerts aquest estiu augmentin, visitant més ciutats i pobles catalans. Un fet que servirà per demostrar que el cas de David Masot és, si més no, curiós dins de la política catalana, ja que dalt de l'escenari no diries mai que es tracti d'un alcalde.