L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega (PSC), ha instat els ciutadans a expressar les seves conviccions en els àmbits personals o privats en lloc de fer-ho en els compartits i ha demanat "respecte" per l'espai públic del municipi. En una entrevista a l'ACNel batlle ha insistit que els carrers, parcs i places de la localitat són de tots els habitants.

Vega ha fet aquestes declaracions després que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, anunciés que faria arribar una carta a tots els alcaldes catalans per demanar-los "neutralitat" en l'espai públic. Tot i que l'alcalde afirma que encara no ha rebut aquest escrit, aconsella la resta de responsables municipals que siguin "prudents" i tinguin una "sensibilitat especial" a l'hora de decidir quines mesures impulsen per gestionar aquests espais. Tot plegat, diu, per no crear "més tensió i problemes".

Alfredo Vega ha assegurat que tots els alcaldes volen tenir una ciutat neta, sense pintades ni elements que suposin un "maltractament" per a l'espai públic. Tot i que no ha manifestat si està a favor o en contra que es pengin pancartes, llaços o altres elements per reclamar la llibertat dels presos polítics o la unitat d'Espanya, sí que ha demanat "civisme" i ha recordat que a l'espai públic "han de tenir cabuda tots els pensaments polítics".