El jutjat número 1 de Tarragona ha citat l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), en qualitat d'investigat (imputat) pel cas Inipro, de suposada malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració de preus. Ballesteros declararà el proper dimarts 26 de gener.

L'alcalde va aprovar per decret d'alcaldia el pagament de 21 factures per import de més de 200.000 euros a l'empresa Inipro entre els anys 2011 i 2012, malgrat set advertències d'il·legalitat per part dels serveis d'intervenció, secretaria i comptabilitat.

A la sentència, el titular del jutjat, Joaquín Elías Gadea, sospita que el servei contractat no era necessari, que hi va haver un "direccionament" de l'adjudicació a una empresa en concret, que es va excloure qualsevol altre competidor i que hi podria haver una contrapartida que des de l'administració es podria haver obtingut a canvi d'adjudicar el contracte a Inipro.

Més investigats

El mateix dia que a l'alcalde també es prendrà declaració com a investigat a l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMS), Antonio Muñoz –que va dimitir en conèixer-se el cas–.

També han estat citats a declarar com a investigats, en els successius dies, el responsable d'organització de les Joventuts Socialistes, Alejandro Caballero, i l'exregidora de Serveis Socials, Victòria Pelegrín (PSC).

La CUP va denunciar, abans de tenir representació municipal, contractes presumptament irregulars de l'IMMS en el servei d'atenció als immigrants, adjudicat a l'empresa Inipro.