L'alcalde de Lleida, el socialista Fèlix Larrosa, ha lamentat la vaga de fam que han iniciat alguns dels presos polítics i ha assegurat que pateix per ells. "En un país que considero plenament democràtic, que es donin situacions d'aquestes ho trobo lamentable, en el sentit que jo pateixo per ells", ha dit en una entrevista d'Europa Press.

"Una decisió de caràcter vital, personal, d'aquestes característiques és molt seriosa, no es pren de qualsevol manera. Per tant, lamento que aquestes persones es trobin en aquesta tessitura i que hagin pres aquesta decisió", ha precisat. "Ho lamento perquè penso que estem davant d'un problema polític i, per tant, el problema polític s'ha de resoldre des de la política", segons ell.

En aquest sentit ha afirmat que "la justícia no és un sistema de fiscalització de la política. La justícia existeix perquè vetlla pel compliment de les lleis. No es poden utilitzar els poders públics un contra l'altre. Crec que és el que es planteja" .

Respecte a l'encaix de Catalunya a la resta d'Espanya, Larrosa considera que el sistema de distribució de competències és únic a Europa i argumenta que Catalunya té més competències que qualsevol land alemany i que la Llombardia. "Hi ha competències que estan molt ben determinades, que està delimitat a quina administració li correspon, però no està ben solucionada la part econòmica", apunta.