L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha anunciat aquest divendres la seva decisió de no optar a la reelecció com a primer edil en les properes eleccions municipals del 26 de maig de 2019. En un comunicat difós a través de les xarxes socials, ha afirmat que creu que ha arribat "el moment del relleu" i ho ha justificat explicant que sempre ha defensat la necessitat de limitar els mandats.

En aquest sentit, ha dit que considera que després d'haver exercit el càrrec durant deu anys i acumular catorze a l'ajuntament de la capital alturgellenca són necessaris "nous lideratges, noves idees i noves energies". Batalla, que també va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2017, no va formar part de la llista de Junts per Catalunya als passats comicis del 21-D.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, càrrec que ocupa des de l'any 2008, ha explicat que, des de la formació, treballaran per fer "un relleu amb garanties" i deixar el govern de la ciutat "en bones mans". En un comunicat difós a les xarxes socials defensa que "una responsabilitat tan important i alhora exigent com és l'alcaldia" necessita, ha dit, de "persones amb capacitat, equip, projecte i sobretot molta energia".

En aquest sentit, Batalla també ha anunciat que continuarà treballant des del partit, que donarà a conèixer al setembre el "projecte" amb el qual es presentarà a les eleccions municipals, del qual ha defensat que ho faci sota la candidatura "Junts per la Seu".