L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio que el Govern hagi "rectificat la seva posició" sobre l'aeroport del Prat i que renunciï al fet que aquest projecte pugui damnificar la llacuna de la Ricarda. De totes maneres, Mijoler considera que "s'ha arribat fins aquí perquè se'ls ha posat en aquesta situació" i, a parer de l'alcalde del Prat, això ha forçat que l'executiu català hagi posat aquesta línia vermella sobre l'espai natural.

De fet, Lluís Mijoler ha volgut recordar que "el Govern va donar el vistiplau al Document d'Ordenació i Regulació Aeroportuària el divendres", que és el text que ha preparat Aena i que estipula l'actuació sobre la Ricarda, i que va ser el seu consistori qui va denunciar que s'havia d'"explicar l'abast del document".

Paral·lelament, el màxim responsable del Prat de Llobregat sosté que "si el territori i el Govern traslladen a Aena que no es vol fer aquesta ampliació pel seu impacte, l'obra no tirarà endavant, perquè Aena ha deixat clar que només ho faria amb el consens del territori". De fet, Mijoler ha confirmat que anirà a la manifestació del 19 de setembre convocada contra aquest projecte d'ampliació de l'aeroport.

Reclama una reunió de la taula institucional

L'alcalde del Prat ha reclamat que es convoqui una taula institucional per seguir parlant sobre aquest tema i ha criticat que el Govern no hagi tornat a reunir aquest fòrum després de l'acord segellat a l'agost en aquesta matèria amb el vicepresident de l'executiu, Jordi Puigneró.

Una altra de les peticions que ha traslladat al Consell Executiu és que "si tenen clar que no volen aquest projecte, ho tenen molt fàcil: han de dir que no". També s'ha dirigit al president Aragonès, a qui li ha traslladat que "ha d'exigir a Aena que modifiqui el DORA o que el govern espanyol no el porti al Consell de Ministres". Mijoler creu que "el posicionament del territori està essent molt clar" i ha subratllat que hi ha més de 50.000 persones que ja han signat el manifest i més de 900 entitats de Catalunya que donen suport a la manifestació del 19 de setembre.

El Govern: "La Ricarda no es toca"

El Consell Executiu, que va celebrar aquest dissabte una sessió de treball a la Vall d'en Bas, va voler deixar clar en roda de premsa que no avalarà "cap reforma que destrossi la llacuna de la Ricarda". En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va indicar que aquest projecte només "s'haurà de fer en els termes en què es parli al pla director", que encara s'ha de concretar.

 

Imatge principal: Lluís Mijoler, alcalde del Prat, en una roda de premsa després d'una reunió amb el Govern. Montse Giralt.