El PSOE de Castella-La Mancha ha denunciat que l'alcalde de Caudete (Albacete), Moisés López, ha "dedicat als 7 milions de votants" socialistes el crim de dos guàrdies civils a Barbate (Cadis). A través d'un missatge a la xarxa social X, el secretari d'Organització del PSOE regional, Sergio Gutiérrez, ha denunciat la imatge que ha compartit el regidor de Caudete en una aplicació de missatgeria instantània, en la qual es veu una imatge del fèretre d'un dels guàrdies civils que van morir atropellats per una narcolancha a Barbate, i al costat, una imatge del president del Govern, Pedro Sánchez, a la gala dels Goya, acompanyat amb el text "Dedicat als 7m votants".

Gutiérrez ha lamentat que l'alcalde de Caudete "dedica l'homicidi dels guàrdies civils de Barbate als 7 milions de votants PSOE (sent responsable Sánchez, clar)" i ha instat al PP de Castella-La Mancha que el desautoritzi. "Entre la crítica, l'insult i la injúria hi ha una -no tan- fina línia que Moisés López s'ha passat pel folre", ha conclòs Gutiérrez.

"Fora de tot lloc"

En aquesta mateixa línia, en una roda de premsa a Toledo, el portaveu d'Ocupació del PSOE a les Corts de Castella-La Mancha, Antonio Sánchez Requena, també ha condemnat l'actitud de l'alcalde de Caudete i ha qualificat el seu missatge de "vergonya", mentre ha demanat al PP regional que "desautoritzi" l'actitud i comportament d'aquest regidor que, segons el seu parer, "està més enllà del límit de la crítica política, molt més enllà de la decència, del sentit comú i de la qual cosa ha de ser el debat polític", en definitiva, "fora de tot lloc", ha asseverat.

Preguntada per aquest assumpte en una altra roda de premsa a Toledo, la secretària general del PP de Castella-La Mancha, Carolina Agudo, ha dit que desconeixia el tema i que, per tant, no podia fer declaracions, ha precisat.

Sis detinguts

Els sis ocupants que anaven a la narcollanxa que va envestir mortalment dos agents de la Guàrdia Civil a la localitat de Barbate han ingressat a presó de manera provisional, tal com ha decretat el jutge que porta el cas després de prendre'ls declaració en seu judicial. Se'ls imputen dos delictes d'homicidi a més de dos de lesions greus, ja que dos agents més també van resultar ferits en l'envestida. Per la seva part, les dues persones que estaven esperant a terra l'arribada de la droga i que també van ser detingudes per l'atropellament mortal han quedat en llibertat amb càrrecs. A ells se'ls imputen els delictes d'encobriment i resistència als agents de l'autoritat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!