La mort de dos Guàrdies Civils a Barbate (Cadis), atropellats per una narco llanxa, podria posar en perill la posició de Fernando Grande-Marlaska (PSOE), actual ministre de l'Interior. El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat als portaveus del PP al Congrés i al Senat que activin els mecanismes per la reprovació de Marlaska per la gestió de les forces i cossos de seguretat (FCSE) arran de l'ocorregut a Barbate, on dos guàrdies civils van morir i dos van resultar ferits després que una narco llanxa atropellés la seva zòdiac.

Així ho han anunciat els dos portaveus populars de les dues Cambres aquest diumenge a través de les seves xarxes socials, el del Congrés, Miguel Tellado i el del Senat, Alicia García. "Fa anys que li exigim més mitjans i que defensi les nostres FCSE, però el ministre només es preocupa d'aplanar el camí als seus socis independentistes i de fer de parapet a Sánchez", ha escrit Tellado. A més, la portaveu al Senat ha indicat que "Espanya no mereix un govern que posa catifa vermella als presos d'ETA i que abandona la Guàrdia Civil". Fonts populars ja havien avançat que el seu líder, Alberto Núñez Feijóo, anava a demanar als seus portaveus que activessin els mecanismes necessaris per a reprovar a Marlaska.

Les mateixes fonts afegeixen que Marlaska va ser "qui va manar a combatre als narcotraficants a uns agents que no van poder suplir amb la seva valentia la insuficiència de mitjans materials que pateix ell cos a la zona". Feijóo ha parlat aquest matí per telèfon amb dos dels guàrdies civils ferits a Barbate, als quals ha comunicat tot el seu "suport i solidaritat". El líder del PP, apunten fonts citades per EFE, ha comentat amb diversos dirigents del PP l'"exemple de dignitat" de la vídua d'un dels morts, que ha impedit "el lluïment personal" del ministre de l'Interior enfront del fèretre d'un dels morts.

La viuda d'un dels guàrdies civils morts planta a Marlaska a l'enterrament

La vídua de David Pérez Carracedo, guàrdia civil mort després de ser atropellat per la narco llanxa a Barbate, s'ha negat aquest diumenge, durant la capella ardent que s'ha celebrat en la Comandància de la Guàrdia Civil a Pamplona, al fet que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, fos qui col·loqués una medalla al fèretre. Segons han confirmat diversos assistents a la capella ardent, Marlaska s'ha dirigit a recollir la medalla que portava un agent de la guàrdia civil per col·locar-la en el fèretre. En aquest moment, la vídua ha mostrat la seva disconformitat amb què fos el ministre qui realitzés aquest acte al·legant que el seu marit "no hagués volgut això". Segons expliquen aquestes mateixes fonts, alguns assistents han aplaudit a la vídua. Finalment, ha estat l'agent que portava la medalla qui s'ha encarregat de col·locar-la en el fèretre on es trobava l'agent mort.