L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i d'ERC, ha començat aquest dijous una vaga de fam en suport als presos polítics. Ell mateix ho ha explicat a les xarxes socials, on també ha explicat la decisió és "personal i intransferible". 

D'aquesta manera, Andreu se suma a la vaga de fam que han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull avui fa tretze dies i Joaquim Forn i Josep Rull que ja en porten deu.

El president Quim Torra li ha traslladat tot el seu suport. "Tota la força i suport. Amb un punt d’angoixa, però confiat en el teu coratge, amic", ha escrit a les xarxes socials.

Andreu es va presentar a les eleccions sota una marca electoral vinculada a ERC i és un dels pesos del partit a les comarques tarragonines, tot i que en els darrers mesos s'ha mostrat crític amb la manca d'unitat del sobiranisme i, de fet, va assistir a la presentació de la Crida de Puigdemont.

Precisament el president Carles Puigdemont ha donat suport avui Andreu en la seva decisió de fer vaga de fam en suport dels presos polítics.