L'alcalde de Prats de Molló (Vallespir), Claudi Ferrer, que es va presentar durant el tall al Pertús amb la banda amb la bandera tricolor francesa per fer de mediador amb la Gendarmeria, ha manifestat en una entrevista a Ràdio Arrels de Perpinyà que hi va haver contactes entre el govern català i el francès, a més dels de l'executiu espanyol i el francès, per tal que tot anés "el millor possible" en l'acció a Tsunami Democràtic. "Tothom ha col·laborat", ha indicat.

Ferrer ha apuntat que entre els que es van posar en contacte amb ell hi havia responsables de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, per si podia col·laborar.

"Amics de la Catalunya Nord i de la Catalunya Sud em van demanar si podia ajudar que tot plegat passés el millor possible. Formo part del centenar d'alcaldes [nord-catalans] que han firmat el manifest per la democràcia i la defensa dels presos polítics i exiliats, i el meu paper era ser al costat dels catalans i de les autoritats franceses perquè tot anés el millor possible. Vaig estar en contacte amb la Gendarmeria, el CRS i la subprefectura de Ceret, i negociant si es deixaven passar uns camions", recorda. 

Ferrer apunta que quan van arribar els CRS francesos ja s'havien tret els cascos, i li van dir que si els manifestants s'estaven quiets no actuarien fins a l'endemà al matí, tal com va ser. A primera hora van fer el desallotjament. Ha afegit que la protesta va ser pacífica i va ser "una festa". "A Catalunya sempre es manifesten així" a les grans concentracions, ha indicat.