L'alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, ha demanat a tots els alcaldes del Vallès Oriental que se sumin al front per la democràcia proposat pel president del Parlament Roger Torrent. Mayoral considera que cal una "aliança de tots els demòcrates per aconseguir la llibertat de totes les persones perseguides" i posar fi a les "imposicions i la repressió".

Així mateix, el batlle adverteix que l'actual sensació "d'indefensió i injustícia" s'ha de combatre amb una resposta "pacífica, massiva i sobretot política". Mayoral ha expressat aquest missatge institucional minuts abans de l'inici del ple ordinari del mes de març que se celebra aquest dimarts a la ciutat. En l'inici de la sessió s'han viscut moments de tensió quan gran part del públic assistent ha donat l'esquena a l'alcalde i altres representants municipals com el segon tinent d'alcalde i diputat Jordi Terrades, com a mostra de rebuig per l'actitud dels diputats del PSC, C's i el PP que dissabte passat no van donar suport als familiars dels presos polítics que van assistir al ple del Parlament.

Josep Mayoral ha destacat la complexa situació que estan vivint representants electes del poble de Catalunya i de la societat civil, tot recordant que alguns d'ells, fa mesos que es troben empresonats a centres penitenciaris espanyols. "Vull expressar la meva aferrissada defensa de la dignitat i la sobirania de les institucions, i rebutjar la intolerable situació de judicialització de la política que afecta la societat civil i les institucions", ha manifestat Mayoral. 

En aquest sentit ha defensat els "drets polítics" de tots els diputats escollits democràticament en les darreres eleccions i ha denunciat la "vulneració de drets fonamentals" que afecta tota la ciutadania. "Volem un front unitari en defensa de la democràcia i els drets fonamentals, basat en el respecte i la pluralitat, una aliança de tots els demòcrates per aconseguir la llibertat de les persones perseguides per haver posat en mans de la ciutadania les decisions del futur polític d'aquest país", ha indicat l'alcalde. Així mateix ha titllat els empresonaments "d'injustos, innecessaris i indignes". 

Per tot plegat ha emplaçat tots els demòcrates del Vallès Oriental a unir-se "en defensa de la pau i la llibertat" i ha encoratjat els batlles de la comarca a adherir-se "al front per la democràcia proposat pel president Roger Torrent amb l'objectiu d'eixamplar aquest acord a altres col·lectius de la comarca com sindicats, patronals i associacions cíviques".