L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, és una de les 16 persones de les comarques gironines que la policia espanyola va detenir aquest dimecres per desordre públic; ara assegura que si el citen a declarar no es presentarà. "Davant d'aquesta salvatjada, si em citen, no hi penso anar", ha dit el batlle en declaracions a TV3 després d'assegurar que amb les detencions només es pretenia "intimidar".

Celrà ha explicat com va ser la detenció per la seva suposada implicació amb el tall de la via de l'AVE de Girona durant l'aniversari del referèndum de l'1-O: "Em van fer sortir del meu cotxe i em van fer pujar en un altre vehicle". 

Dani Cornellà pretenia agafar el cotxe per anar a la comissaria de Girona perquè sabia que l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, estava detingut. Quan es disposava a arrancar el seu vehicle la policia el va detenir. 

L'alcalde de Celrà ha indicat que un cop els policies el van fer pujar al seu cotxe ja es va imaginar el que passava: "Ho intuïa, els vaig dir que estava al corrent de la detenció de l'Ignasi i em van dir que jo també estava detingut pel mateix".

"No em deixaven parlar amb l'Ignasi"

Cornellà va ser traslladat a la comissaria de Girona i relata que en entrar va poder veure Sabater amb una bossa de gel al braç. Quan va parlar amb ell per preguntar-li com estava, la policia els hi ho va prohibir. 

El batlle de Celrà es va queixar i va preguntar als agents si allò era una "dictadura", com a conseqüència els van tancar a tots dos al calabós. "Van allargar el procés tant com van poder, vam estar moltes hores tancats", ha denunciat a la televisió al mateix temps que ha apuntat que molts dels detinguts que arribaven al calabós "no havien participat a l'acte del tall de les vies".

Per la seva banda, Cornellà no ha concretat si va participar a l'acte de commemoració de l'1-O a Girona, però ha exposat que l'acusació contra ell (que el situaria al lloc dels fets) és "una fotografia d'una persona amb gorra que podia ser jo o qualsevol altra persona amb barba".

Finalment, tot i lamentar les detencions, l'alcalde de la CUP ha matisat que "aquesta operació ha aconseguit que la gent torni un altre cop massivament al carrer". Està convençut que "la gent s'adona que tot plegat és una farsa i que jutjaran el poble de Catalunya, un moviment democràtic".