L'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir (JxCat), ha quedat en llibertat amb càrrecs després que aquest dimecres el detingués la Guàrdia Civil en el marc de l'operació Volhov, segons ha informat l'ACN. 

Agents d'aquest cos han escorcollat durant vuit hores i mitja a l'ajuntament d'aquest municipi, buscant informació sobre la requalificació urbanística del complex Villa Bugatti, on tenia interessos un altre dels detinguts, l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell.

El regidor Enric Mir roman detingut

 A banda del batlle, la Guàrdia Civil també ha arrestat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Enric Mir, que, de moment, segueix detingut a l'espera de prestar declaració. Així mateix, en el marc d'aquesta operació, els agents han detingut l'arquitecte del complex urbanístic, Ramon Vila

Els tres detinguts a Cabrera de Mar han estat traslladats a la comandància de la Guàrdia Civil a Premià de Mar, on han prestat declaració aquest vespre. L'operatiu policia ha arrencat a les nou del matí, pels volts de les onze l'alcalde ha arribat al consistori i l'escorcoll s'ha allargat fins a dos quarts de sis de la tarda. Pels volts de les nou de la nit, Mir ja ha estat posat en llibertat.

En concret, la Guàrdia Civil investiga un presumpte cas de prevaricació en la requalificació de terrenys rústics per a la construcció d'un centre de negocis, un restaurant i una escola concertada a la localitat Cabrera de Mar (Barcelona), a la zona anomenada Complex Vila Bugatti.

Entre els socis de la finca requalificada hi ha Xavier Vendrell, un dels detinguts aquest dimecres al matí, exconseller Governació durant el tripartit i secretari d'organització d'ERC entre 1996 i 2006.