L'alcalde de Pedrera (Sevilla) i diputat provincial d'IU, Antonio Nogales, ha encès la metxa d'una polèmica en assegurar que li agradaria "veure gent afusellada", unes paraules que han merescut la petició immediata de dimissió per part de la secretària general del PSOE de Sevilla, Verónica Pérez.

Els fets se circumscriuen a uns aldarulls que s'han viscut a la localitat entre els veïns i la població romanesa des de dijous passat arran d'un accident de trànsit. En aquest context s'ha difós un vídeo a les xarxes socials en què l'alcalde, davant d'un grup de persones que protesten per aquest assumpte, etziba en tres ocasions que a ell li agradaria "veure gent afusellada", després de dir als veïns reunits que "a qui se salta la llei, se li aplica la llei i els jutges".

En un comunicat, Verónica Pérez ha assegurat que l'alcalde "no pot continuar ni un minut més al càrrec després de les declaracions irresponsables i incendiàries", perquè, "que digui als seus veïns que li agradaria veure gent afusellada és totalment inadmissible".

"No es poden tolerar unes afirmacions tan radicals d'un representant públic que, en un moment tan delicat com el que viu aquests dies el poble de Pedrera, hauria de treballar per rebaixar la tensió i no llançar més llenya al foc", ha dit.

Incitació a l'odi i la violència

Finalment, ha entès que les paraules de l'alcalde "empitjoren el clima de convivència al municipi i Antonio Nogales ha de dimitir", i ha demanat així mateix a Esquerra Unida "que reaccioni i deixi clar que condemna i reprova les paraules de l'alcalde de Pedrera, que inciten a l'odi i la violència."

La reunió de l'alcalde amb els veïns on va fer les polèmiques declaracions va tenir lloc després d'uns esdeveniments que s'han saldat amb set persones detingudes, tres d'elles, romaneses, i quatre espanyols, després d'un accident de trànsit dissabte passat que va desencadenar una baralla, i al seu torn la represàlia de grups no identificats originaris de Romania contra els veïns del poble.

L'alcalde es justifica

Per la seva part, Antonio Nogales s'ha justificat assegurant que no "se'm pot acusar de protegir els romanesos i, alhora, de voler afusellar-los", i ha afegit que ha perdut "tota esperança en el PSOE de Pedrera i en el seu grup municipal", però que continua confiant "en el seny i la sensatesa d'alguns socialistes, i encara més de la seva direcció provincial".

"Confiava que [el PSOE] cridés a l'ordre els seus companys de Pedrera que han encapçalat, provocat i donat suport als actes xenòfobs i racistes que van tenir lloc a Pedrera el cap de setmana passat, en els quals, a més, les seves regidores van animar la gent a desplaçar-se al meu domicili per insultar-me", ha dit.

Ha censurat que Verónica Pérez l'acusi "aprofitant un tall d'un enregistrament en una assemblea davant d'una multitud enfurismada dirigida pels seus companys del PSOE local, de voler veure gent afusellada," una cosa que ha considerat "irònica" perquè el PSOE de Pedrera l'"acusa de protegir els romanesos, de donar-los diners, de donar-los feina, de permetre'ls-ho tot, de pagar-los l'aigua i la llum, i Verónica Pérez, de voler-los afusellar".

"La baixesa moral d'aquesta dona i del PSOE no té límits i tracta de treure profit polític d'aquesta situació. Els que em coneixen ho saben, i als altres vull demanar-los que contrastin la notícia amb serenitat i veuran que només intentava, en una assemblea complicadíssima, posar en contradicció els intents d'alguns veïns de prendre's la justícia per la seva mà, entre ells els regidors del PSOE", segons l'alcalde.