La festa dels Tres Tombs de Sant Andreu ha estat el punt triat pels candidats a les eleccions municipals barcelonines d'enguany per presentar informalment les seves candidatures.

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha respost negativament a la proposta d'Ada Colau de formalitzar un pacte municipal d'esquerres si ERC s'allunyava del PDeCAT. El candidat republicà ha declarat que  "no és amb piruetes electorals" que "avançaran" els pactes entre partits després de les eleccions municipals. Maragall ha afirmat que "avui la distància és explícita" amb Colau, tant pel que fa al projecte de ciutat com al "d'afirmació de país". Per la seva banda, Neus Munté, la candidata del PDeCAT, ha menystingut la proposta de Colau a ERC quan ha dit que es tracta d'una manera de "donar mil voltes" al que ella busca, que és trobar punts d'acord amb altres formacions.

L'alcaldessa Ada Colau ha fet a Sant Andreu unes declaracions en què s'ha posicionat, sobretot, a favor de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. Colau ha defensat que són els comptes públics "més socials de la història" i ha instat les forces independentistes a pensar "en què està en joc" després de "molts anys de retallades". Però, alhora, Colau també ha demanat a "qui té responsabilitats de governar", en referència al govern de Pedro Sánchez, que faci el "màxim esforç" per aprovar-los.

La presidenta del grup de Ciutadans a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha criticat la declaració institucional de rebuig a la presó preventiva dels investigats pel procés i ha acusat Colau d'"estar sempre al costat dels mateixos", els "independentistes". Segons Mejías, quan els barcelonins voten Colau, voten "independentisme, inestabilitat i conflicte". Les declaracions del candidat socialista, Jaume Collboni, han anat en el mateix sentit. Collboni ha advertit l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, que "acostar-se a les tesis independentistes" l'allunya "dels problemes de la ciutat" i l'ha instat a centrar-se en problemes com "la seguretat i l'habitatge". El candidat popular, Josep Bou, ha criticat "tants passegets amunt i avall cap a Lledoners" i ha exigit que Colau es desmarqui del procés.