Els presos polítics catalans estarien rebent més visites de les que haurien i sense cap control de seguretat. Aquesta és la denúncia que el líder del PP Català, Xavier Garcia Albiol, ha fet aquest dijous des dels passadissos del Parlament. El dirigent popular ha assegurat tenir-ho ben documentat, una documentació que estaria disposat a facilitar al Ministeri de Justícia. Enfront d'aquests suposats privilegis, ha plantejat la possibilitat de revisar el seu trasllat a presons catalanes.

Per una banda, Xavier Garcia Albiol ha denunciat que, mentre la resta de presos reben una mitjana de dues o tres visites mensuals, els dirigents independentistes en reben tres o quatre diàries. En aquest sentit, ha assegurat que entren “com si fossin autoritats” encara que no ho siguin. “Hi entren des de persones anònimes fins a persones amb més rellevància com periodistes, cantants o alguna persona de l’àmbit de la cultura”, ha assenyalat.

Per altra banda, el dirigent del PP ha dit que la majoria d’aquestes visites accedeixen a la presó sense passar cap mena de control de seguretat, ni tan sols d’ensenyar les seves pertinences. “Quan accedeixen a reunir-se en privat, poden fer-los arribar objectes, com telèfons mòbils o tablets”, ha aventurat, sense tenir-ne proves.

“Serà un escàndol quan es conegui aquesta informació”, ha sostingut Albiol. En aquest context, ha demanat al Departament de Justícia de la Generalitat que els faci arribar com a molt tard demà la relació de totes les persones que han visitat els presos com a autoritats. També ha anunciat que demanaran la compareixença de la consellera Ester Capella.

El dirigent del PP també ha fet una crida al govern espanyol de Pedro Sánchez, que és “el màxim responsable per haver traslladat aquestes persones a presons catalanes”. S’ha ofert a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per a fer-li entrega de tota la documentació que diu tenir sobre aquests tractes de favor.

Davant tot això, Albiol ha plantejat la necessitat de “corregir” el trasllat a presons catalanes d’alguns dels presos i que “vagin a presons fora de Catalunya on se’ls tracti amb normalitat democràtica”.

Manifestació de Cs

Sobre la tensió viscuda a la manifestació contra la violència de Ciutadans aquest dimecres, el dirigent del PP ha condemnat agressions com la patida pel càmera de Telemadrid. També ha lamentat la presència de simbologia de moviments d’extrema dreta. I ha traslladat la responsabilitat cap a Ciutadans.

“Si els responsables de la manifestació no tenen control sobre la seva gent, el problema el té qui organitza”, ha afirmat. “Ha de ser Ciutadans qui ha d’explicar per què a les seves concentracions hi va gent amb banderes de simbologia nazi o d’extrema dreta”, ha insistit.