El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat després de reunir-se durant una hora amb el president, Carles Puigdemont, al palau de la Generalitat que veu el cap de l’Executiu convençut de la celebració d’un referèndum unilateral d'independència (RUI).

Tot i assegurar que la reunió ha tingut un to molt correcte, Albiol ha admès que han dedicat només "5 segons" a la qüestió de confiança que se celebrarà el dia 28 al Parlament, atès que el PP no té cap intenció de fer-li costat.

El polític popular ha exposat al president la seva disposició a donar suport a aspectes dels pressupostos del Govern que afectin temes socials, territorials i econòmics, tot advertint-lo que, si els comptes inclouen alguna partida destinada al RUI o al procés, el PP els impugnarà.

Albiol ha lamentat que l’aposta de Puigdemont passa pel suport de la CUP per superar la qüestió de confiança i per tirar endavant el full de ruta. “He vist un president molt decidit a intentar portar endavant un camí que el que fa és fracturar la societat catalana”, ha denunciat.

La reunió entre els dos polítics s'ha fet pública des del PP, i en acabar el líder popular ha fet declaracions a la plaça Sant Jaume atès que el Govern ha al·legat que no es tractava d'una reunió protocol·lària i per tant no li ha cedit el faristol de la sala de premsa.

Albiol ha mostrat tant la disposició a mantenir unes bones relacions institucionals amb el govern com el convenciment que és la voluntat del president que així sigui, i ha convidat Puigdemont a trencar els murs que, segons ha dit, ha construït enfront del Govern espanyol.

C's i Soria

El polític popular ha explicat que no han abordat durant la trobada amb Puigdemont l’acord d’investidura entre PP i Ciutadans, tal com havia anunciat, atès que la formació taronja l’ha donat per caducat, i tampoc ha volgut pronunciar-se sobre el nomenament de l’exministre José Manuel Soria com a representant d’Espanya al Banc Mundial per "evitar" alimentar la polèmica.