El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha expressat avui el seu desig que la formació faci una llista única per concórrer al Congrés Extraordinari del PP dels dies 20 i 21 de juliol, on els compromissaris elegiran entre ells dos el pròxim president del partit. En declaracions a RAC1 l'endemà de les votacions, Albiol ha considerat que aquesta seria una decisió "intel·ligent" i ha apel·lat a la unitat.

"Tenim un gran drama: entre el primer candidat i el segon hi ha una diferència mínima, i això vol dir que els dos tenen legitimitat", ha expressat el líder del PP català. Per això, ha apostat per una entesa entre els dos candidats i la creació d'una llista única encapçalada per la guanyadora, Soraya Sáez de Santamaría. "Ara ha d'haver-hi unió i no de confrontació", ha sentenciat.

Tanmateix, Albiol admet que els militants catalans van apostar amb fermesa per Pablo Casado. Casado es va imposar clarament a Catalunyaamb el 50% dels vots, seguit de Maria Dolores de Cospedal i Soraya Saenz de Santamaría. "És evident que Catalunya ha apostat per la regeneració i rearmament ideològic de Casado, però Santamaría representa l'efectivitat i la capacitat de governar", ha assenyalat. 

De fet, Santamaría ja va fer pública ahir la seva voluntat d'obrir un “diàleg molt ampli” amb Pablo Casado per fer possible la “unitat” i la “integració” entre les dues llistes guanyadores. D'aquesta manera, es va comprometre a actuar amb la “mà estesa i en positiu” per “escoltar” el partit.

No obstant això, Casado va afirmar que "defensaria la candidatura fins el final" i va  apel·lar al suport dels afiliats que s’han decantat per les opcions que no han passat a la segona volta, en referència especialment al 26% que ha votat Cospedal

Finalment, però, la presidència del PP es decidirà al congrés extraordinari dels dies 20 i 21 de juliol, on 3.184 compromissaris decidiran el nom del nou president o presidenta.