L’exalcalde de Badalona i coordinador del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha aprofitat una compareixença al Parlament per criticar durament TV3 i l’Ajuntament de Badalona.

“Em sembla mesquina la política d’arrencar plaques d’un alcalde escollit democràticament”, ha afirmat Albiol després d’acusar l’Ajuntament de Badalona de basar la seva política en l’odi.

“Que el govern de la CUP, amb el suport del PSC, es dediqui a arrencar literalment totes les plaques de record d’inauguració de l’obra, des de la placa més petita, em sembla mesquí”, ha exclamat.

Aquest matí, una brigada del consistori ha retirat la placa que commemorava la inauguració del Passeig Marítim de la ciutat, amb el llavors alcalde Albiol i Jorge Fernández Díaz. Segons el consistori, la retirada de la placa és per justícia amb els immigrants morts a la platja del Tarajal mentre les forces de seguretat de l’Estat intentaven evitar l’arribada a territori espanyol.   

“L’argument és tan pobre com l’acció política del govern de la ciutat. Els preguntaria si les vuit plaques que van arrencar d’altres obres durant els passats mesos també és perquè a Jorge Fernández l’han declarat no sé quantes coses”, ha assenyalat Albiol.

D’altra banda, el líder del PP no ha estalviat crítiques a TV3 per l’emissió del documental i ha dit que és “impropi” d’un canal públic. Albiol ha acusat TV3 de ser “la principal estructura d’Estat dels independentistes” i ha preguntat per què no es fa cap documental de la família Pujol o Millet i per què “sí que s’emeten continguts en contra del que significa Espanya". "És lamentable”, ha conclòs.