Després de reunir-se aquest dilluns amb el president del Parlament, Roger Torrent, Xavier Garcia Albiol ha volgut advertir-lo que proposar Jordi Sànchez per a la investidura suposaria “tibar més la corda” amb les institucions de l’Estat. Segons el líder dels populars catalans, aquesta és la intenció de Torrent. “Acabaria provocant un altre moment de tensió amb les institucions de l’Estat, si no és que busquen això per alimentar el relat victimista”, ha afegit. Ha donat per iniciat el termini dels dos mesos.

En aquest sentit, Albiol ha volgut recordar que aquesta candidatura està “condemnada al fracàs no per un jutge, sinó per la CUP”. I li ha preguntat: “Si sap perfectament que la CUP ha dit ‘no’, per quina raó pretén dur a terme aquesta proposta?”. També li ha demanat a Torrent que no accepti una altra candidatura amb “hipoteques pendents amb la justícia”.

El líder dels populars catalans ha lamentat que “el Parlament estigui bloquejat novament per un partit antisistema”, en referència a la CUP. Ha volgut separar la candidatura de Sànchez sense els suports necessaris de quan ell mateix demanava a Inés Arrimadas que es presentés a la investidura, encara que fos per a perdre-la, només per a activar el compte enrere per a noves eleccions.

Sense anar més lluny, durant la seva trobada, Albiol també ha donat per fet que, amb la “candidatura fallida” de Carles Puigdemont, el rellotge dels dos mesos fins a la dissolució automàtica de la cambra “ha començat a córrer”.